ČENGERI: NI GOVORA O ZATVARANJU KIKINDSKE BOLNICE

Izvor: Kurir, 17.Nov.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČENGERI: NI GOVORA O ZATVARANJU KIKINDSKE BOLNICE

Očito je da neko zloupotrebljava i plaši građane neistinama - kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri

KIKINDA - Sve češće spekulacije prema kojima kikindsku bolnicu očekuje katanac u bravi, jer je suočena sa brojnim finansijsko-kadrovskim problemima, demantovao je pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Atila Čengeri. On navodi da nema ni govora o njenom zatvaranju.

- Očito je da neko zloupotrebljava i plaši građane neistinama. Plan mreže zdravstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ustanova u Vojvodini neće se menjati narednih godina - poručio je dr Čengeri.

Prema važečim normativima kikindskoj bolnici nedostaje 20 lekara specijalista i isti broj medicinskih sestara. U narednih pet godina, čak 20 lekara specijalista očekuje odlazak u penziju. Na specijalizaciji je trenutno sedam doktora.

- Sa manjkom kadrova suočene su i druge bolnice u Vojvodini. Kadrovska politika i odluka o prijemu novih "belih mantila" u ingerenciji je Ministarstva zdravlja - objašnjava dr Čengeri.

Direktor kikindske bolnice dr Dušan Kolarović ponavlja da mu smeta što se širenjem dezinformacija među građane unosi nemir i nesigurnost.

- Zaista je nemoralno da neke stranke na ovakav način prikupljaju jeftine političke poene, vuku za rukav pacijente da potpišu peticiju i šire nemir jer niko nikada nije rekao da će se bolnica ugasiti - jasan je dr Kolarović.

A duhove je u Kikindi ustalasala opoziciona SNS tvrdnjom da bolnica u kadrovskom, organizacionom i tehničkom smislu tone i zaostaje u odnosu na zrenjaninsku i senćansku. Zato su naprednjaci pokrenuli peticiju "Zaustavimo propadanje kikindske bolnice", koju je potpisalo 10.600 ljudi.

Peticijom se, između ostalog, traži odobrenje novih specijalizacija za mlade kikindske lekare i redovno snabdevanje lekovima i sanitetskim materijalom. Za nimalo ružičastu situaciju naprednjaci optužuju, kako kažu, nesposoban menadžment bolnice koju čine kadrovi DS-a.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.