CELU ZEMLJU JE DIGLA NA NOGE: Devojka (18) nestala, roditelji u očaju godinama, a onda su saznali jezivu priču

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2020, 23:39

CELU ZEMLJU JE DIGLA NA NOGE: Devojka (18) nestala, roditelji u očaju godinama, a onda su saznali jezivu priču

Nikako nije smela to da uradi

Tinejdžerka koja je pokrenula potragu širom Velike Britanije kada je nestala iz kuće sa 18 godina pronađena je šest godina kasnije u sirijskom kampu za neveste ISIS-a. Nestala tinejdžerka pronađena je šest godina kasnije u sirijskom logoru za neveste džihadista, tvrde izveštaji.

Nasra Abukar bila je u centru široko rasprostranjene potrage nakon nestanka iz svog doma u Levišejmu, jugoistočnom Londonu, 2014. godine kada je imala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo 18 godina. Sada se pokazalo da je putovala na Bliski Istok gde se udala za borca ISIS-a iz Kardifa i rodila dvojicu sinova.

Jedno od njene dece, Faris, ubijen je u vazdušnom napadu u kojem je takođe povređen njegov otac, ali drugo dete, trogodišnja Talha, ostaje sa majkom u logoru al-Hol.

Abukar sada očajnički želi da se vrati u Britaniju, uprkos tome što joj je državljanstvo oduzeto zbog nacionalne bezbednosti, kažu izveštaji. Njena majka Kaha rekla je da ona "nema kontakt sa njom" i izrazila je šok zbog toga što se njena ćerka udala za borca ISIS-a.

- Ne znam njenog muža. Kada je Nasra otišla odavde, imala je 18. godina. Bila je velika. To nije moja krivica.

Abukarini roditelji, poreklom iz Somalije, prijavili su nestanak svoje ćerke u junu 2014. godine, a njen slučaj je tada pokrenula nacionalna dobrotvorna organizacija Nestali ljudi.

Član Abukarove porodice objavio je tvit sa apelom da je pronađu, zajedno sa porukama zabrinutosti nadajući se njenom sigurnom povratku.

Međutim, sada se shvata da je Abukar tajno planirala da ode u Siriju gde će se udati za borca ISIS-a i propagandistu Asela Mutana - koji je, podrazumeva se, uzeo kao svoju drugu ženu.

Veruje se da su Abukar i Mutana, koji takođe ima 24 godine, ostali sa ISIS-om sve do borbi za poslednji bastion džihadista u Baguziju, na reci Eufrat, početkom 2019. godine u Siriji.

Abukar je koristila pseudonim Um Faris, što znači "Farisova majka", da bi na mreži propovedala navodne vrline Islamske države, kažu izveštaji.

U jednom postu iz novembra 2015. godine, nakon masakra u prestonici Francuske od strane ćelija ISIS, ona je jednostavno napisala "Pariz" sa emotikonom "koji plače od smeha".

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.