ČEKALO SE DANIMA, DONETE NOVE MERE: Ovo je odluka Kiznog štaba o radnom vremenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 17:24

ČEKALO SE DANIMA, DONETE NOVE MERE: Ovo je odluka Kiznog štaba o radnom vremenu

Sednica Kriznog štaba održana je u 15 časova

Na današnjoj sednici Kriznog štaba donete su nove pooštrene mere, kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih.

Iako je medicinski deo insistirao na potpunom zatvaranju, barem na sedam do 10 dana, članovi Kriznog štaba ipak nisu doneli tu odluku, već su donete nove, sledeće mere:

Sutra će svi ugostiteljski objekti, prodavnice, kafići i restorani raditi u Srbiji raditi do podne (12h), a u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedelju će ugostiteljski objekti biti zatvoreni.

Na planinskim centrima se sve zatvara za vikend. Krizni štab preporučio je Vladi Srbije da za vikend od subote u podne do ponedeljka u (06h) bude zatvoreno sve osim cvećara, one će raditi do 12 časova zbog Zadušnica, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane.

Od ponedeljka sve srednje škole prelaze na onlajn nastavu.

Sve ove mere trebalo bi sada na zasedanju da usvoji Vlada Srbije.

Sledeća sednica Kriznog štaba zakazana je za utorak, na kojoj će se odlučivati o daljim merama tokom nedelje.

Posle završene sednice Kriznog štaba, koja je počela danas u 15 sati, građanima se upravo saopštavaju nove epidemiološke mere koje će biti na snazi tokom vikenda i u narednom periodu.

Podsetimo, od poslednjeg preseka do 5. marta u 15 časova u Srbiji je registrovano 4.071 novozaraženih od 15.774 testiranih uzoraka, a nažalost, preminulo je još 17 osoba. Broj pacijenata na respiratorima je 166.

U našoj zemlji je od početka epidemije registrovano je 4.525 preminulih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ostaću na ovom mestu do kraja!" Dr Kon o GLAVNOM PROTIVNIKU sa kojim se bori, o kolektivnom imunitetu i broju obolelih u narednim danima

Izvor: Blic, 05.Mar.2021

Dajući izjave za medije nakon sednice Kriznog štaba na kojoj su donete nove mere dr Predrag Kon je govorio i o kolektivnom imunitetu, zatvaranju koje je najavljivano i o broju zaraženih u budućnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.