ČEKA SE ODLUKA TUŽILAŠTVA Završena istraga nesreće u kojoj je teško povređena Dea Đurđević, razmatra se podizanje OPTUŽNICE PROTIV VOZAČA AUTOBUSA

Izvor: Press, 28.Nov.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKA SE ODLUKA TUŽILAŠTVA Završena istraga nesreće u kojoj je teško povređena Dea Đurđević, razmatra se podizanje OPTUŽNICE PROTIV VOZAČA AUTOBUSA

Hoće li biti podignuta optužnica protiv Bojana Jovanovića, vozača autobusa koji je udario voditeljku Deu Đurđević, biće poznato u narednim danima nakon što tužilaštvo razmotri sve dokaze koji su prikupljeni u istrazi.
Foto:blic
Kako saznaje "Blic", istraga u slučaju saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređena voditeljka jutarnjeg programa Dea Đurđević je završena.
Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Prvo osnovno tužilaštvo stigli su nalazi saobraćajno tehničkog veštačenja koji je trebalo da utvrde tačan uzrok udesa. Upravo to veštačenje bilo je poslednji dokaz koji je tužilaštvo tražilo da se izvede kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su uticale da se 7. februara ove godine na raskrsnici ulica Ljutice Bogdana i Heroja Milana Tepića dogodi stravična saobraćajna nesreća u kojoj je voditeljka umalo ostala bez ruke.

Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Na voditeljku je naleteo autobus kada je izašla iz kola da bi se s drugim vozačem dogovorila o saniranju štete nakon manjeg udesa u kojem je učestvovala
- Tužilaštvo bi trebalo da razmotri sve prikupljene dokaze na osnovu čega će doneti odluku hoće li podizati optužni akt protiv vozača autobusa ili će odbaciti krivičnu prijavu protiv njega - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.
Prema informacijama koje posedujemo, odluka o tome bi trebalo da bude doneta najkasnije tokom sledeće nedelje.


Osumnjičenom vozaču autobusa krivičnom prijavom na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je u okviru istrage saslušan krajem marta ove godine.
Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija
Dea Đurđevic
Tada je, kako je "Blic" pisao, izjavio da mu je žao zbog svega što se dogodilo, opisujući šta se sve dešavalo od momenta kada je preuzeo prvu smenu i seo za volan autobusa na liniji 78.
Ispričao je da je krenuo sa Banjice i da je kad je prošao zgradu "Pinka" primetio veću količinu vode i zatim zaustavljena vozila, pa je odmah sklonio nogu sa gasa.

Kako je naveo, on je tada počeo da koči, ali je zbog leda na kolovozu autobus proklizao.
Tada je, kako je ispričao, došlo do sudara sa vozilom koje je stajalo u njegovoj traci.
Nakon toga je udario u ogradu, a tom prilikom je, prema njegovim rečima, povređena jedna ženska osoba.
"Kasnije sam saznao da sam povredio voditeljku"
Da je u pitanju voditeljka Dea Đurđević, saznao je tek kasnije.

- Vozač je ukazao na to da je tada došlo do sudara sa vozilom koje je bilo zaustavljeno u njegovoj traci. Odmah zatim udara u zid bolnice. Tada je, kako je objasnio, došlo do povređivanja jedne ženske osobe, a zatim i do kontakata sa drugim vozilima... On je dodao da je vratio vozilo unazad jer se uplašio da tu žensku osobu nije prignječio, međutim, tada na njega naleću i druga vozila - rekao je ranije naš izvor.
Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Užasni prizori s mesta nesreće
U ovoj saobraćajnoj nesreći Dei Đurđević je otkinuta leva ruka, koju su lekari uspeli da prišiju i zadobila je i niz drugih povreda.
Voditeljka krivično goni vozača autobusa
Voditeljka Dea Đurđević saslušana je u Prvom osnovnom tužilaštvu o saobraćanoj nesreći u junu ove godine. Ona je na saslušanju ispričala šta se dogodilo kobnog februara, nakon čega se pridružila krivičnom gonjenju vozača autobusa.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.