Izvor: Southeast European Times, 19.Jun.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska će podržati drugi mandat za Baroza

19/06/2009

SOFIJA, Bugarska -- Premijer Sergej Stanišev izjavio je u četvrtak (18. juna) da Bugarska planira da podrži kandidaturu Žozea Manuela Baroza za drugi mandat na čelu Evropske komisije (EK). Redovni samit EU, koji obeležava kraj češkog predsedavanja Unijom, završava se u petak u Briselu. Jedna od stavki na dnevnom redu je izbor sledećeg predsednika EK. Barozo je već dobio podršku Evropske narodne stranke, kao i pet levičarskih partija u Španiji i Velikoj Britaniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Stanišev je istakao da je Barozo uvek podržavao članstvo Bugarske u EU.

U drugim vestima, poslanička grupa radikalne nacionalističke stranke "Napad" podelila se u četvrtak, samo nekoliko dana pre isteka mandata postojećeg saziva parlamenta. Članovi grupe razišli su se po pitanju raspodele kandidata na stranačkoj listi. Sada zbog tog rascepa "Napad" ima samo devet poslanika u parlamentu, što nije dovoljno za njihov poslanički klub. (Darik, BNR, Dnevnik, Standart - 18/06/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.