Budimir Lončar: Novinarstvo je bilo slobodnije u vreme jednopartijske Jugoslavije

Izvor: Beta Video, 08.Dec.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budimir Lončar: Novinarstvo je bilo slobodnije u vreme jednopartijske Jugoslavije

BEOGRAD - Poslednji ministar inostranih poslova Jugoslavije Budimir Lončar ocenio je danas da je novinarstvo u jednopartiskoj Jugoslaviji bilo slobodnije i sa više pluralizma, nego što je to slučaj u današnjem višestranačju. ``Novinarstvo je danas napustilo moralne principe i krenulo protiv vlastite uloge``, kazao je Lončar na današnjoj promociji knjige ``Ogledalo moći`` u kojoj su sabrani intervjui sa nekada najznačajnijim ličnostima svetske politike koje je, tokom 50 godina duge karijere, pišući za nedeljnik NIN, napravio novinar Hari Štajner. Lončar je ukazao da se u sveopštoj svetskoj krizi dogodila i izdaja novinarstva.(CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajner: Posebno bih izdvojio raygovore sa Vili Brantom

Izvor: Beta Video, 08.Dec.2015

BEOGRAD - Autor knjige ``Ogledalo moći`` Hari Štajner kazao je da su čitavom novinarskim poslom upravo najznačajnija iskustva za njega bili susreti i poznanstva sa vodećim svetskim ličnostima, poput kancelara Savezne Republike Nemačke od 1969. do 1974 Vilija Branta. ``Neprocenljivo je iskustvo...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.