Brz i ključan potez Rusije: Savetu bezbednosti UN podneta rezolucija koja nudi KONKRETNO rešenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brz i ključan potez Rusije: Savetu bezbednosti UN podneta rezolucija koja nudi KONKRETNO rešenje

Rusija je podnela Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija svoj nacrt rezolucije o Venecueli, saopštilo je rusko stalno predstavništvo pri UN

Predstavnik stalnog predstavništva Rusije pri UN Fjodor Stržižovski je saopštio da su oni podneli svoj nacrt rezolucije koji će se sutra razmatrati u ovoj svetskoj organizaciji.

U ovom nacrtu se iznosi predlog da se podrži suverenitet Venecuele i reši politička kriza u okvirima "Montevideo mehanizma".

Saludo la >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reunión que sostuvieron los 14 países del CARICOM, México, Bolivia y Uruguay, en Montevideo. Suscribimos su propuesta de 4 Fases para el Diálogo en Venezuela. Estamos listos para participar en una agenda abierta de entendimiento por la Paz. pic.twitter.com/hB0Mkd33jh

— Nicolás Maduro (@NicolasMaduro) February 7, 2019

Montevideo mehanizam predviđa četiri faze: zasnivanje dijaloga o situaciji u Venecueli, proces pregovora, izrada nacrta sporazuma i njegovo sprovođenje. Nikolas Maduro je početkom meseca pozdravio ideju Montevideo mehanizma.

SAD su ranije saopštile da su SB UN podnele rezoluciju u kojoj su tražile raspisivanje predsedničkih izbora u Venecueli.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik Parlamenta Venecuele Huan Gvaido se 23. januara proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja su priznale Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije.

Maduro je Gvaida nazvao "marionetom Sjedinjenih Američkih Država". Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija podnela SB UN-u svoj nacrt rezolucije o Venecueli

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2019

Rusija je podnela Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija svoj nacrt rezolucije o Venecueli, saopštilo je rusko stalno predstavništvo pri UN-u.. Predstavnik stalnog predstavništva Rusije pri UN Fjodor Stržižovski je saopštio da su oni podneli svoj nacrt rezolucije koji će se razmatrati. SAD...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.