Broj zaraženih u domovima za stare isti kao juče

Izvor: B92, 13.Jun.2020, 16:33

Broj zaraženih u domovima za stare isti kao juče

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih broj zarfaženih koronavirusom isti je kao juče.

Prisustvo virusa kovid 19 potvrđen je kod 117 korisnika i 31 zaposlenog, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 192.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centrima u Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Maš Green House" u Petrovaradinu, “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu, ''''Miljakovački vinogradi'''', “Nada” i “Holiday house lux“ u Beogradu, ''''Radost'''' i ''''S.Nikola'''' u Negotinu, “Gardoš” u Zemunu.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za rad donelo rešenje kojim je zabranjen rad domova "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ustanove socijalne zaštite primer, broj zaraženih u domovima za stare isti kao juče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da su ustanove socijalne zaštite u zemlji primer kako je trebalo sprovoditi mere tokom vanrednog stanja...Prilikom posete Domu za stare "Vila Katarina" u Boru, on je rekao da je dokaz za to Svetska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.