Brod se nasukao, pa nastavio putovanje: Niko nije povređen VIDEO

Izvor: B92, 22.Nov.2020, 16:54

Brod se nasukao, pa nastavio putovanje: Niko nije povređen VIDEO

Helsinki -- Putnički brod koji se nasukao po jakom vetru na Alandska ostrva između Finske i Švedske otšlepan je rano jutros do luke Mariehamn.

Tu se i jedan broj od preko više od 300 putnika iskcao.

Brod "Viking Grejs" koji se nasukao u blizini luke Mariehamn, u vlasništvu je kompanije Viking Lajn, a kretao se prema švedskoj prestonici Stokholmu iz Turkua u Finskoj, preneo je AP.

Niko od 331 putnika i 98 članova posade nije povređen.

Putnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i članovi posade su proveli noć na brodu, dok su finska obalska straža i spasilačke jedinice dobile dva tegljaca za izvlačenje broda i odvukle ga do luke Mariehamn rano jutors.

Nešto kasnije brod je nastavio putovanje sopstvenim motorima do Turkua, gde će ga u lokalnom brodogradilištu pregledati i uraditi eventualne popravke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brod koji se nasukao u Finskoj nastavio putovanje

Izvor: Blic, 22.Nov.2020

Putnički brod koji se nasukao po jakom vetru na Alandska ostrva između Finske i Švedske odšlepan je rano jutros do luke Mariehamn, gde se jedan broj od preko više od 300 putnika iskcao.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.