Brod sa automobilima goreo bez prestanka sedam dana: Konačno pristao u luku

Izvor: B92, 03.Avg.2023, 23:55

Brod sa automobilima goreo bez prestanka sedam dana: Konačno pristao u luku

Teretni brod koji je prevozio automobile i prošle sedmice se zapalio, pristao je danas u holandsku luku Emshaven, saopštili su zvaničnici.

"Većina broda sada je pregledana i nema indicija da negde na njemu još gori vatra", navodi se u saopštenju holandskog ministarstva javnih radova i vodoprivrede.

Brod "Fermantl Hajvej", koji je prevozio 3.783 nova automobila, od kojih 498 električnih, goreo je bez prestanka od 25. jula do 1. avgusta.

Požar je ugašen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle skoro sedam dana, a vatrogasci su odlučili da ne gase vatru vodom iz straha da će destabilizovati brod, koji je bio usidren u blizini brodskih puteva Severnog mora i staništa ptica selica.

Jedan član posade broda poginuo je, a jedan je povređen kada je 25. jula izbio požar na brodu.

Povređeno je još sedmam osoba koje su skočile u more, a ostalih 21 član posade i dvoje putnika na brodu evakuisani su u ranim jutarnjim časovima 26. jula.

Pokrenuta je istraga o uzroku požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.