Brnabić upitala Eskobara: Da li Rezolucija 1244 više ne važi?

Izvor: B92, 13.Dec.2022, 21:23

Brnabić upitala Eskobara: Da li Rezolucija 1244 više ne važi?

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je Gabrijelu Eskobaru, koji se protivi vraćanju srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

"Vidim da je moj prijatelj Gejb Eskobar još jedan političar koji je nepokolebljivo protiv važećih rezolucija Saveta bezbednosti. Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i jednoglasno svojom glasom, uz MIP Nemačke i ministarku tišine fon Kramon, poznate i kao izvestilac EP za Kosovo*, poništio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rezoluciju 1244 SBUN", izjavila je Brnabić.

Nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, ova Trojka će od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima, kaže ona.

"Jedno pitanje ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim Velikim Vođama) - da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to), i ako Briselski sporazum ne postoji ( kako kaže Kurti, a vi, Veliki Vođe, nikada niste poricali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet, vi, veliki vođe, mislite da nije potrebna) - onda u skladu sa kojim sporazumom/rezolucijom/principom treba da postupamo? Ili samo treba da pratimo horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se sačuva mir u svetu? Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu - mogu samo da zamislim koliko je zauzeto da se upravlja svetom umesto UN", navela je Brnabićeva na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić reagovala na Eskobarovu izjavu o slanju Vojske Srbije na KiM: "Preuzeo je ulogu Saveta bezbednosti i poništio Rezoluciju 1244"

Izvor: Blic, 13.Dec.2022

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je na izjavu Gabrijela Eskobara da se protivi vraćanju srpske vojske na Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.