Brnabić o zabrani ulaska na KiM: Haradinaj kaže - LAŽ

Izvor: Mondo, 05.Jul.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić o zabrani ulaska na KiM: Haradinaj kaže - LAŽ

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da je vest da je srpskim zvaničnima zabranjen ulazak na Kosovo bila – LAŽNA!?

Foto: MONDO

Tu vest juče se objavili kosovski mediji, a u njoj se navodi da je Jetlljir Zuberaj, savetnik ministra spoljnih poslova Kosova, Bedžeta Pacolija napisao je na Facebooku da je Ministarstvo spoljnih poslova donelo takvu odluku "zbog pretnji i napada na Severu kao i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << problema".

Zabranjen ulazak SVIM srpskim zvaničnicima na Kosovo!

"Zbog hibridnih pretnji koje Srbija čini prema Kosovu, stalne propagande i lažnih vesti o zemlji i našim građanima, kao i zbog nedavnih napora da izazove takozvanu humanitarnu krizu na severu Kosova preteći srpskom stanovništvu i prisiljavajući ih da zatvore preduzeća samo zbog nekih političkih ciljeva Beograda, Ministarstvo spoljnih poslova neće dozvoliti nijednom zvaničniku iz Beograda da poseti Kosovo i svi zahtevi će biti odbijeni sve dok se ovo ponašanje nastavi", naveo je juče Zuberaj.

Premijerka Srbije danas u Poznanju učestvuje na samitu Zapadnog Balkana, koji se održava u okviru Berlinskog procesa, a tamo je i Ramuš Haradinaj.

Pored šefova država ili vlada zapadnobalkanske šestorke (Albanija, BiH, Crna Gora, Kosovo, Severna Makedonija, Srbija) na samitu učestvuju i šefica diplomatije EU Federika Mogerini, evropski komesar za proširenje Johanes Han, nemačka kancelarka Angela Merkel i britanska premijerka Tereza Mej.

Pročitajte još:

Brnabić o odluci Prištine: Tek ćemo reagovati

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.