Brnabić i Sarkisijan razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i Jermenije

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Sarkisijan razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i Jermenije

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu s predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom o potencijalima za unapređenje saradnje dve zemlje, naročito u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i obrazovanja.

Sarkisijan je rekao da je u obrazovanju ključ napretka svakog društva i dodao da njegova zemlja veliku pažnju posvećuje jačanju obrazovnog sektora, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je Sarkisijana upoznala s ekonomskim reformama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje Beograd sprovodi i sa poreskim podsticajima za razvoj ekonomije znanja, i dodala da je Srbija posvećena transformaciji ekonomije, kako bi ona u bliskoj budućnosti bila zasnovana pre svega na inovacijama i na znanju, navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da Srbija, kako se navodi, "visoko ceni principijelnu podršku" Jermenije njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu i da je zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i saradnje dve zemlje.

Sarkisijan je danas u Beogradu razgovarao i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom srpskog parlamenta Majom Gojković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.