Brnabić: Tri velike prepreke za dijalog s Prištinom

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Tri velike prepreke za dijalog s Prištinom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da su tri velike prepreke u dijalogu sa Prištinom "stalne" provokacije taošnjih vlasti, njihovo odbijanje da ispune obaveze iz Briselskog sporazuma i priče o ukidanju granice sa Albanijom.

 Ona je kazala da je takve ocene iznela tokom susreta sa učesnicima Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi.

"Mi hoćemo da govorimo o budućnosti, o mladima, da budemo ozbiljni, a ne da vodimo politiku 'dugih cevi'. Nadam se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da će svet shvatiti da je Srbija pouzdan partner, a da na Prištinu niko ne može da računa", kazala je premijerka novinarima posle posete Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu.

Dodala je da je u Ženevi rekla albanskom premijeru Ediju Rami da je priča o ukidanju granice izmedju Kosova i Albanije "potpuno besmislena".

"To bi bilo kao kada bismo mi govorili o ukidanju granice sa Republikom Srpskom", kazala je Brnabić.

Upitana da prokomentariše rezultate posete predsednika Srbije Moskvi, Brnabić je ocenila da je Aleksandar Vučić "svetski lider" jer se retko ko za dve nedelje sreo sa predsenicima Rusije i Kine.

Ona je istakla da se dobre veze Srbije sa EU, SAD, Rusijom i Kinom ogledaju u životnom standardu građana, smanjenju nezaposlenosti i ekonomskom rastu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Tri velike prepreke za dijalog

Izvor: Danas, 02.Okt.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas kako je Srbija pokazala da je spremna za konstruktivan dijalog i saradnju sa regionom, ali je ocenila da u ovom trenutku postoje tri velike prepreke za dijalog o normalizuaciji odnosa sa Prištinom. Članak Brnabić: Tri velike prepreke za dijalog se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.