Brnabić: Srbija pouzdan partner, očekujem pritiske u Berlinu

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Srbija pouzdan partner, očekujem pritiske u Berlinu

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će biti pritisaka tokom sastanka u Berlinu, ali da je na Srbiji da pokaže da je stabilan, predvidiv i pouzdan partner koji je posvećen dijalogu i spreman na razgovor.
Premijerka je u intervjuu za Blic ponovila i da nema velika očekivanja od sastanka u Berlinu, jer za tako nešto nema osnova.

Istakla je i da je Beograd spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da već sutra nastavi dijalog sa Prištinom ako Priština povuče takse na srpsku robu.
"Srbija je danas drugačija zemlja nego što je bila pre sedam godina i to naši partneri znaju. Mislim da svet ceni politiku predsednika Vučića zato što je iskrena, otvorena i hrabra, i zato što na njegovu reč može da se računa. S druge strane, svakako znaju da se s njim ne razgovara ultimatumima, već da se razgovara kao s ravnopravnim partnerom koji je otvoren za dijalog, pa i o najtežim pitanjima. Zato verujem da ćemo imati dobar dijalog u Berlinu, a da li će biti nekih konkretnih rezultata, to ne znam", kaže premijerka.
Govoreći o višemesečnim protestima opozicije, Brnabićeva je rekla da je od prvog dana jasno pravila razliku između nezadovoljstva građana koje mora da se čuje, i političara koji pokušavaju da iskoriste to nezadovoljstvo da bi se reciklirali i ponovo došli na vlast.
Brnabićeva je istakla i da ne voli licemerje i da je duboko iritira kada ono dolazi od ljudi koji su vladali preko 10 godina i ostavili zemlju u potpunom rasulu.
"Odakle pravo Draganu Đilasu da priča o slobodi medija kad je on zarobio medije? Odakle pravo Vuku Jeremiću da priča o Kosovu i Metohiji nakon vođenja politike koja je dovela do mišljenja Međunarodnog suda pravde? Odakle im grupno hrabrost da pričaju o vladavini prava kada su otpustili 840 sudija na osnovu političke podobnosti u jednom danu", istakla je Ana Brnabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.