Izvor: RTS, 26.Okt.2020, 12:39

Brnabić: Nova vlada pokazatelj da smo slušali narod i čuli šta treba da se menja

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je da je osnovni cilj nove vlade bolji kvalitet života građana Srbije i dodala da je njen sastav pokazatelj koliko je vlast "slušala narod".
Ana Brnabić je, gostujući na televiziji Pink, rekla da je nova vlada pokazatelj koliko je vlast slušala narod u Srbiji i čula da mnoge stvari treba da se menjaju.

Navela je da nova vlada ima 11 novih ministara, da će ih možda biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 12, te dodala da polovinu vlade čine potpuno novi ljudi koji do sada nisu imali veze sa politikom.
Komentarišući predlog Aleksandra Vučića da bivša funkcionerka Demokratske stranke Gordana Čomić bude ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Brnabićeva je ocenila da je Vučić time "otvorio vrata i prozore za dijalog".
Istakla je da je SNS jedina stranka koja se kontinuirano menja i koja se ne plaši da ulaže u mlade ljude, dodajući da je ponosna što je član te stranke.
"Kada bi neki mediji, političke stranke, analitičari bili malo objektivniji i to pozdravili, mislim da bi se onda i neke druge stranke otvorile za iste takve stvari i kao društvo bi brže napredovali jer ne može to samo da vuče SNS i Vlada Srbije", rekla je Brnabićeva.
Naglasila je da je SNS jedina stranka koja uvodi nova lica, investira u mlade, ne plaši se da otvori vrata i da važne resore ljudima koji su nestranačke ličnosti.
"Da li smo uradili sve kako treba? Da li smo nešto mogli drugačije i bolje? Bez sumnje, politika je stvar kompromisa, ali smo iz vlade u vladu, pre svega zahvaljujći Aleksandru Vučiću i SNS-u, išli sve hrabrije u te promene kako bi Srbija napredovala sve brže i to naši rezultati pokazuju iz godine u godinu", zaključila je Ana Brnabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.