Abazović u srijedu počinje dvodnevnu posjetu Srbiji

Izvor: VOA, 28.Jun.2022, 16:58

Abazović u srijedu počinje dvodnevnu posjetu Srbiji

Crnogorska vlada saopštila je u utorak da će premijer Dritan Abazović boraviti od sjutra u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Srbiji, gdje će se sastati sa najvećim državnim zvaničnicima te zemlje. Iz Službe za informisanje Vlade Crme Gore saopštili su da će predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prirediti svečani doček premijeru Abazoviću na platou ispred palate „Srbija“, a nakon zvaničnog sastanka planirana je zajednička izjava za medije. Paralelno sa tim, potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Vladimir Joković sastaće se sa Branislavom Nedimovićem, potpredsjednikom vlade i ministrom poljoprovrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, dok će ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović imati odvojene sastanke sa Sinišom Malim i Irenom Vujović, ministrom finansija i ministarkom zaštite životne sredine. Nakon pojedinačnih bilateralnih susreta planirano je da se održi i plenarni sastanak delegacija vlada Crne Gore i Republike Srbije, navode u crnogorskoj vladi. Predsjednik Vlade Abazović sastaće se u vili Bokeljka u 12:30 sati i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon čega nakon zvaničnog sastanka medijima će na zvaničnom Flickr kanalu biti dostupne kratke izjave dvojice zvaničnika. Osim sa Vučićem, Abazović će se u Beogradu još susresti i sa Ivicom Dačićem, predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije u 15 sati u zgradi Narodne skupštine. Crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić saopštio je u ponedeljak, uoči Abazovićeve posjete Beogradu, da Crna Gora želi da popravi odnose sa Srbijom, navodeći da to neće biti lako u okolnostima rata u Ukrajini i nedefinisane pozicije Srbije u tom smislu.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Abazović sutra u poseti Srbiji

Izvor: RTS, 28.Jun.2022

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović dolazi sutra u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem. . Crnogorskog premijera ugostiće premijerka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.