Brnabić: Ekonomski pokazatelji bolji od očekivanih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 17:47

Brnabić: Ekonomski pokazatelji bolji od očekivanih

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu 2021. godine odlični i bolji od očekivanih.

Brnabić je to saopštila na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), kojoj je predsedavala, a na kojoj je ocenjeno da je do dobrih rezultata dovelo nekoliko činilaca, među kojima su promena u strukturi izvoza, jer se u inostranstvo plasira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve više visokotehnoloških proizvoda, rast investicija, posebno kada je reč o gradnji zgrada i objekata, kao i rast cena na inostranom tržištu za srpske proizvode iz oblasti poljoprivrede, posebno ratarstva.

Izazovi koji mogu da se pojave tiču se mesne prerađivačke industrije s obzirom na činjnicu da je došlo do poremećaja na evropskom i svetskom tržištu zbog pandemije korona virusa.

U privredi su trendovi i dalje stabilni, sektor usluga je takođe nastavio sa oporavkom, u turizmu se rezultati tek očekuju, a našta upućuje činjenica da je za nešto više od sat vremena podeljeno 20.000 vaučera, pored prethodnih 100.000 i da interesovanje građana za njih ne jenjava, ocenjeno je na sednici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"EKONOMSKI POKAZATELJI BOLJI OD OČEKIVANIH" Srbija na uspešnom putu oporavka od korona krize

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu 2021. godine odlični i bolji od očekivanih..Brnabić je to saopštila na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.