EKONOMSKI POKAZATELJI BOLJI OD OČEKIVANIH Srbija na uspešnom putu oporavka od korona krize

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021, 18:01

"EKONOMSKI POKAZATELJI BOLJI OD OČEKIVANIH" Srbija na uspešnom putu oporavka od korona krize

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu 2021. godine odlični i bolji od očekivanih

Brnabić je to saopštila na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), kojoj je predsedavala.

Na toj sednici je ocenjeno da je do dobrih rezultata dovelo nekoliko činilaca, među kojima su promena u strukturi izvoza, jer se u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inostranstvo plasira sve više visokotehnoloških proizvoda, rast investicija, posebno kada je reč o gradnji zgrada i objekata, kao i rast cena na inostranom tržištu za srpske proizvode iz oblasti poljoprivrede, posebno ratarstva.

Izazovi koji mogu da se pojave tiču se mesne prerađivačke industrije s obzirom na činjnicu da je došlo do poremećaja na evropskom i svetskom tržištu zbog pandemije korona virusa.

U privredi su trendovi i dalje stabilni, sektor usluga je takođe nastavio sa oporavkom, u turizmu se rezultati tek očekuju, a našta upućuje činjenica da je za nešto više od sat vremena podeljeno 20.000 vaučera, pored prethodnih 100.000 i da interesovanje građana za njih ne jenjava, ocenjeno je na sednici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.