Brnabić: Diliveri junit ne košta građane

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: "Diliveri junit" ne košta građane

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da "Diliveri junit" tim u okviru njenog kabineta radi na najbolji način i ne košta građane, jer se taj tim ne finansira iz budžeta.

Ona je, komentarišući tvrdnje medija da insitutut Tonija Blera traži savetnike za vladu i upitana da li je vlada sklopila bilo kakav ugovor sa tim institutom, Brnabić je rekla da je Blerov institut pomagao Vladi Srbije kada su se osnivali “diliveri junits” u ovkiru kabineta Aleksandra Vučića, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je bio premijer, a da je ona nastavila tu praksu.

Navela je da "diliveri junit", kao tim u okviru kabineta, radi na najbolji mogući način da vlada ima dobre rezultate.

- Mnogi rezultati koje imamo su zbog toga što oni pomažu celoj vladi i svim ministarstvima da radimo međusektorski, da bi na najefikasniji način neki od najkompleksinij projekata isporučili građanima - rekla je Brnabić.

Za sve to, podvukla je, građani ne plaćaju ni dinara i nikakav novac ne ide iz budžeta Srbije.

- Sve ostale informacije će vam dati ljudi iz mog kabineta, a, koliko znam, u kontaktu ste sa njima - rekla je Brnabić.

Na konstataciju novinarke da je juče poslala pitanja, ali da nije dobila odgovor, Brnabić je zamolila novinare da daju razuman rok za odgovor nadležnima, zbog krizne situacije u kojoj se Srbija nalazi.

- U poslednjih par dana smo dobijali pitanja od istraživačkih medija i obično nam daju rok od pet-šest sati da damo odgovore, i ako u tom roku ne damo odgovpore, onda se kaže da smo zatvoreni za saradnju. Molim vas, pa i profesionalno je načelo da se da razuman rok za odgovor. Uz to, nažalost, imamo ozbiljnu kriznu situaciju i nije fer, a čini mi se ni profesionalno, da date od rok od pet sati da vam se odgovori na pitanje. Ali, odgovorićemo svakako - zaključila je Brnabić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.