Britanski soj uzeo maha u komšiluku

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 19:33

Britanski soj uzeo maha u komšiluku

Analize pokazuju da je sedamdeset odsto dnevnog broja novoobolelih u Severnoj Makedoniji zaraženo britanskim sojem koronavirusa.

Tokom vikenda ćemo razmatrati situaciju u određenim gradovima kao što su Kavadarci, Prilep i Ohrid i na osnovu dobijenih podataka odredićemo da li je potrebno uvođenje dodatnih restriktivnih mera, rekao je danas ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, prenosi agencija MIA.

Broj novih slučajeva raste veoma polako, dodao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Filipče i podvukao da se još ne može reći sa sigurnošću da li je ovo trend koji će prevladati ili je to mali, trenutni talas.

"Svakodnevno svedočimo okupljanjima na javnim mestima, restoranima, kafićima. Mnogi naši sugrađani će zbog lepog vremena skinuti maske i neće poštovati fizičku distancu. Čekamo da istraživanja iz regiona budu završena kako bismo utvrdili da li da uvodimo dodatne mere u nekim delovima zemlje ili na celoj teritoriji", rekao je FIlipče i dodao da je zdravstveni sistem postizao svoje ciljeve tokom pandemije jer nijedan pacijent nije ostao bez medicinske nege, što znači da je bilo dovoljno kreveta za sve pacijente koji su morali da budu smešteni u bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.