POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Na stolu četiri opcije zatvaranja, ovaj vikend presudan

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 09:20

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Na stolu četiri opcije zatvaranja, ovaj vikend presudan

Počela je sednica Kriznog štaba

na kojoj će po drugi put u ovoj nedelji za okruglim stolom biti analizirana alarmantna pitanja o neophodnim merama za zaustavljanje naglog porasta novoobolelih i sprečavanje daljeg širenja virusa.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjoj sednici trebalo bi da donese konačnu odluku o najavljivanim merama, a brojka od 3.588 zaraženih samo u jučerašnjem danu biće odlučujući faktor u ovoj presudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja će za posledicu imati neku od četiri moguće opcije.

Kao prva i, po mišljenju nadležnih, lagana opcija, bila bi da se uvedu rigorozne kontrole ugostitelja po celoj Srbiji, ali samo s eventualnim skraćivanjem radnog vremena ugostitelja u zimskim centrima.

Tu je i opcija koja bi usvajanjem dovela do zatvaranja kafića i restorana u zimskim centrima, uvođenje rigorozne kontrole ugostitelja i tržnih centara po gradovima, ali bez skraćivanja radnog vremena.

Ono što bi sigurno mnogima teško palo jeste zatvaranje kafića i restorana tokom vikenda u zimskim centrima, a u gradovima skraćenje radnog vremena ugostitelja i tržnih centara do 18 časova.

Zatvaranje kafića i restorana u celoj Srbiji tokom vikenda, pa čak i smeštajnih objekata na planinama, skraćivanje rada tržnih centara do 16 ili 18 časova, eventualni prelazak srednjih škola na online nastavu. Ova opcija, okarakterisana kao superteška, zasigurno bi mnogima teško pala, a najveći šok pretrpeli bi bi vlasnici ovih objekata.

Podsetimo da se u sredu govorilo o novim merama, ali do usvajanja nije došlo, pa će se tako danas, nakon predloga, odlučiti o novim koracima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nove mere: Tržni centri, kafići i restorani tokom vikenda radiće do 14 časova

Izvor: Danas, 26.Feb.2021

Krizni štab je, na jutros održanoj sednici, odlučio da tržni centri, kafići i restorani tokom vikenda mogu da rade do 14 časova, prenosi RTS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.