Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ambasador: CRTA za nas i dalje važan partner

Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif nije želeo danas da komentariše vest da je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA, a dodao je da njegova zemlja ceni saradnju sa srpskim parlamentom, a da je CRTA i dalje njen važan partner.

"Visoko cenimo našu saradnju sa Skupštinom Srbije. Parlament je važan deo svake demokratije. Takođe, CRTA je za nas i dalje vrlo važan partner, pošto želimo civilno društvo koje doprinosi transparentnosti", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je novinarima ambasador Velike Britanija koja je među zemljama koje najviše ulažu u otvorenost parlamenta.

Ambasador Kif je na konferenciji "Zapadni Balkan i EU: Put ispred nas" to rekao na pitanje novinara o tome što je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA koja je juče zatamnila svoj sajt "Otvoreni parlament".

CRTA je to objasnila time što "ne želi i ne može da posmatra urušavanje" kojem Skupština Srbije "podvrgnuta poslednjih dana", tokom debate o državnom budžetu za 2018. godinu. Ta organizacija je dodala da će sajt "Otvoreni parlament" biti zatamnjen dok "situacija ne počne da se vraća u civilizacijske tokove".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.