Britanska rezolucija mogla da zapali Balkan

Izvor: B92, 09.Jul.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Britanska rezolucija mogla da zapali Balkan"

Britanski predlog rezolucije o Srebrenici, koju juče nije usvojio Savet bezbednosti UN mogla bi da zapali Balkan, smatra član Odbora ruske Dume Vasilij Lihačov.

Pročitajte još:

Veto Rusije, nije usvojena rezolucija

Čurkin o Vijetnamu, prekid sednice SB UN

Moskva: Žalimo što su Britanci hteli glasanje

Rusija je juče stavila veto na rezoluciju, čiji je nacrt uradila Velika Britanija, koji je ubijanje bosanskih muslimana okvalifikovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao genocid, uz obrazloženje da poricanje te činjenice predstavlja prepreku pomirenju u BiH.

Za rezoluciju je glasalo 10 zemalja, članica SB, a uždržane su bile Angola, Venecuela, Kina i Nigerija.

"Mislim da bi usvajanje te rezolucije imalo za posledicu političku nestabilnost, jer bi omogućila Amerikancima da rukovode linijom novog talasa sukoba u BiH, što bi opet moglo zapaliti ceo Balkan", kazao je Lihačev, prenosi TAS.

On je naveo da stav Rusije bio sasvim prikladan jer poziva na stabilizaciju regiona.

"Problemi koji se odnose na istoriju ne mogu biti rešavani podelama ili putem sukoba interesa različitih etničkih grupa", kazao je Lihačov.

Lihačov je istakao da oni jedino mogu da se reše u mirnoj atmosferi uzajamnog poštovanja i razumevanja zajedničke budućnosti tih naroda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Rezolicija o Srebrenici mogla zapaliti Balkan

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2015

"Britanski predlog rezolucije o Srebrenici, koju u sredu nije usvojio Savet bezbednosti UN, mogla bi da zapali Balkan" smatra član Odbora ruske državne Dume Vasilij Lihačov...Rusija je u sredu stavila veto na rezoluciju, čiji je nacrt uradila Velika Britanija, koji je ubijanje bosanskih muslimana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Lihačov: Rezolucija mogla da zapali Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2015

Usvajanje rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija je moglo da zapali Balkan, ocenio je u izjavi agenciji TASS član odbora ruske Dume za evroazijske integracije, ambasador Vasili Lihačov...Smatram da bi usvajanje rezolucije koja je, u pogledu političkih posledica, donosila nestabilnost,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.