Brisel razljutio Berluskonija

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel razljutio Berluskonija

Ako Brisel ne promeni politiku odnosa sa javnošću, Rim će blokirati donošenje odluka u Evropskoj uniji, rekao italijanski premijer Silvio Berluskoni. Evropska komisija odbacuje kritike.

Italijanski premijer Silvio Berluskoni zatražio da se komesarima Evropske unije zabrani da se javno izjašnjavaju o različitim temama. Ako Brisel ne promeni politiku odnosa sa javnošću, Rim će blokirati donošenje odluka u Evropskoj uniji, rekao je Berluskoni.

Berluskonija je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kažu poznavaoci, razljutilo to što je Evropska komisija kritikovala sporazum sa Libijom, po kome Italija ima pravo da vraća libijske imigrante u domovinu, bez razmatranja zahteva za azil.

"Nećemo dati svoj glas i tako ćemo blokirati rad Evropskog saveta, ukoliko evropski komesari i njihovi portparoli ne budu sprečeni da se javno izjašnjavaju o bilo kom pitanju", rekao je Berluskoni.

Prema njegovom mišljenju, to treba da bude dozvoljeno samo predsedniku Komisije i njegovom portparolu.

Berluskoni je zatražio da svaki komesar i portparol, koji nastavi dugogodišnji običaj da priča o svemu i svačemu, bude primoran na ostavku.

Evropska komisija je odbacila kritike Silvija Berluskonija, koji je pretio da će blokirati rad EU posle zahteva Brisela o italijanskoj imigracionoj politici.

"Kada su u pitanju problemi unutar EU, kao što je Italija, tražimo neka objašnjenja. To smo učinili početkom leta i još čekamo odgovore", izjavio je evropski komesar za pitanja imigracije Žak Baro.

"Radimo svoj posao. Nije potrebno davati komentare bez osnova", rekao je Baro na konferenciji za novinare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova sporna izjava Berluskonija

Izvor: B92, 02.Sep.2009

Rim -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao da komesarima EU ne treba dozvoliti da javno govore i zapretio da će u suprotnom blokirati proces donošenja odluka... Berluskoni je naveo da želi da EU promeni politiku odnosa s javnošću, kako bi svako ko nije predsednik Evropske komisije bio sprečen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.