Brejvik: Želim duboko da se izvinim, ali masakr je bio neophodan

Izvor: S media, 23.Apr.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejvik: Želim duboko da se izvinim, ali masakr je bio neophodan

Anders Bering Brejvik, kome se sudi za ubistvo 77 ljudi, danas se u nastavku svedočenja izvinio za ubistvo onih koji nisu imali političko opredeljenje, ali je naglasio da je masakr zaposlenih u norveškim ministarstvima i pripadnika

mladih laburista bio "užasan ali neophodan".

Brejvik: Oni su molili za život a ja sam ih poubijao!

Norveška policija: Brejvik se sastajao sa Legijom?

Brejvik: Ponovo bih ubio, smrt za moj narod je najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čast! (VIDEO)

"Želim da im se duboko izvinim", rekao je Brejvik obraćajući se porodicama ubijenih ili ranjenih slučajnih prolaznika kada je eksplodirala bomba koju je on 22. jula prošle godine postavio u Oslu nedaleko od zgrade norveške vlade.



Na pitanje tužioca da li bi hteo da se izvini i porodicama ostallh žrtava, Brejvik je negativno odgovorio.



Prema njegovim rečima, masakr mladih laburista i zaposlenih u norveškim ministarstvima bio je "užasan ali neophodan". On je naveo da je medju 69 osoba koje je ubio na ostrvu Utoja, njih 44 bilo na pozicijama u okviru podmladka Laburističke stranke i da je letnji kamp u kojem su učestvovali bio "kamp političke indoktrinacije".

Prema prethodonom rasporedu, na današnjem sudjenju trebalo je da bude reči i o Brejvikovom psihičkom zdravlju, ali je tužilac Svejn Holden tražio da se rasprava o tome odloži za sredu.

Sudjenje Brejviku trebalo bi da bude završeno u julu.

(Beta)

FOTO:AP/BETA

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.