Brazilski predsednik nepoželjan u Izraelu: Mora da se izvini

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 22:38

Brazilski predsednik nepoželjan u Izraelu: Mora da se izvini

Ministar spoljnih poslova Izraela Izrael Kac rekao je danas da je brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva nepoželjan u Izraelu.

Izjava dolazi nakon što je Brazil opozvao svog ambasadora iz Tel Aviva i nakon što je Luiz Inasio Lula da Silva uporedio izraelsko bombardovanje Pojasa Gaze sa Holokaustom.

"Nećemo odstupiti. Dok se brazilski predsednik Lula ne izvini i ne povuče svoje podstrekivačke, antisemtiske izajve koje je usmerio ka jevrejskom narodu, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nepoželjna osoba u državi Izrael", rekao je Kac, preneo je Tajms of Izrael.

Brazil je večeras pozvao izraelskog ambasadora u Brazilji na razgovor. Prethodno je brazilski ambasador pozvan na razgovor zbog Lulinih reči.

Prethodno je Lula na samitu Afričke unije unedelju rekao da se "ono što se dešava u Pojasu Gaze sa palestinskim narodom nije desilo ni u jednom drugom momentu u istoriju" i dodao: "Ustvari, desilo se: kada je Hitler rešio da ubija Jevreje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Posle predsednika Brazila i Maduro uporedio izraelske napade u Pojasu Gaze sa zločinima nacističke Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2024, 17:39

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro uporedio je danas izraelske napade na Pojas Gaze sa zločinima nacističke Nemačke, dan nakon što je to isto uradio njegov brazilski kolega Luiz Inasio Lula da Silva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.