Brazil: Federalna policija pokrenula antiterorističku operaciju protiv Hezbolaha

Izvor: B92, 08.Nov.2023, 21:48

Brazil: Federalna policija pokrenula antiterorističku operaciju protiv Hezbolaha

Brazilska federalna policija pokrenula je operaciju koja ima za cilj da osujeti navodnu početnu fazu terorističke zavere na tlu Brazila.

Federalni istražitelji kažu da su otkrili šemu koja navodno uključuje regrutovanje brazilskih državljana u redove Hezbolaha s ciljem izvođenja orkestriranih napada na brazilsku jevrejsku zajednicu, prenosi Tajms of Izrael.

Ova protivteroristička operacija je već dovela do hapšenja dve osobe u Sao Paulu, najmnogoljudnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brazilskoj državi i domu najveće lokalne jevrejske zajednice.

Jedan osumnjičeni je uhapšen na međunarodnom aerodromu Guarulhos u Sao Paulu nakon sletanja aviona iz Libana. Potpredsednik glavne jevrejske organizacije u Brazilu, Konib Danijel Bjalski rekao je da deli duboku zabrinutost zbog pretnje, ali je izrazio uverenje da federalna policija preduzima preventivne mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.