Bratislav Dikić loše, prekinuo suđenje

Izvor: B92, 13.Sep.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratislav Dikić loše, prekinuo suđenje

Podgorica -- Suđenje optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori prekinuto zbog zdravstvebog stanja optuženog, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića.

Nastavak suđenja je zakazan za 29. septembar.

Dikić se žalio na bolove, kaže da trpi bolove i da ne može da prati suđenje, dok je njegov advokat Milan Petrović zatražio hitno zdravstveno zbrinjavanje branjenika kako bi bio podvrgnut hirurškoj operaciji posle nalaza lekara s Vojno-medicinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akademije u Beogradu.

On je pojasnio da su sudu dostavili podnesak i nalaz lekara sa VMA, Zorana Mirkovića, koji je naveo, na osnovu dokumentacije i pregleda Dikića u avgustu ove godine, da je hitno potrebna operacija.

Petrović je zatražio odgađanje današnjeg pretresa, radi preduzimanja hitnih mera za optuženog, kako ne bi došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja Bratislava Dikića.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čadjenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

I dvokat Goran Petronijević apelovao je na sudiju da se predlog Petrovića hitno uzme u razmatranje. Podseća da nisu želeli odlaganje pretresa, navodeći da je u ovom trenutku potrebna hitna operacija. "Molim vas da sve preduzmete, u suprotnom ćemo imati drugačiju odluku u odnosu na bilo kakvu odluku ovog suda, a to je smrtna kazna", upozorio je Petronijević.

Optuženi Bratislav Dikić je saopštio da je tačno da trpi bolove, da je primio terapiju i da prethodne noći nije spavao. "Ne tražim odlaganje pretresa, pratiću koliko budem mogao, a ukoliko ne budem mogao, obratiću se sudu", rekao je Dikić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dikić mora na lečenje, brojne primedbe na odbranu Jovanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2017

Suđenje za pokušaj terorizma u Crnoj Gori nastavljeno je brojnim primedbama advokata na iskaz optuženog srpdkog državljanina Miloša Jovanovića i objavljivanjem novih pojedinosti o pogoršanom zdravlju penzionisanog komandanta srpske policije Bratislava Dikića...Po navodima Dikićevog advokata...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.