Dikić mora na lečenje, brojne primedbe na odbranu Jovanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dikić mora na lečenje, brojne primedbe na odbranu Jovanovića

Suđenje za pokušaj terorizma u Crnoj Gori nastavljeno je brojnim primedbama advokata na iskaz optuženog srpdkog državljanina Miloša Jovanovića i objavljivanjem novih pojedinosti o pogoršanom zdravlju penzionisanog komandanta srpske policije Bratislava Dikića.

Po navodima Dikićevog advokata Milana Petrovića, poslednje veštačenje lekara Vojno-medicinske akademije u Begradu Zorana Mirkovića ukazije da je zdravlje njegovog branjenika pogoršano, te da mu je potrebna hitna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << operacija.

Dikić je ranije operisan od kancera, a lekari ukazuju na recidiv te bolesti.

Advokati su zbog toga tražili odlaganje suđenja radi operacije Dikića i njegovog smeštaja u bolnicu.

"Tačno je da trpim bolove i da uzimam terapiju, ali ne želim da danas odlažete pretres", kazao je Dikić.

Sudija Suzana Mugoša je konstatovala da će zatvorski lekar uputiti Dikića na lečenje u bolnicu u kojoj postoje za to uslovi, a da će se sud naknadno odrediti prema tome na koji će se način njemu suditi.

Ranije je advokat pomenuo mogućnost razdvajanja postupka za optuženog, penzionisanog komandanta Žandarmerije Srbije koji je pred sudom iznio odbranu i izjasnio se da nije umiješan u navodni pokušaj terorizma oktobra prošle godine u Crnoj Gori.

Većina advokata optuženih imali su primedbe na odbranu Miloša Jovanovića (29) iz Smedereva, uz ocenu da je ona "kontradiktorna, nelogična", da on nije "procesno sposoban" i da je po sostvenom priznanju "u teškom depresivnom stanju", sa potrebom uzimanja sredstava za smirenje, te da nije mogao "verno i tačno" da saopšti iskaz pred sudom.

Advokati su ukazali i da optuženi Jovanović, po zvaničnim dokumentima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) nije napustio Srbiju oktobra prošle godine, iako je on tužiocu i sudiji ispričao da je avionom iz Beograda doputuvao u Podgoricu sa zadatkom da molotovljevim koktelima i pirotehnikom ruinira jednu zgradu u glavnom gradu Crne Gore.

Branilac Nikola Bulatović smatra da je Jovanović "uveden u slučaj da bi pružio potporu iskazu svedoka saradnika" Aleksandra Sinđelića s kojim je , kako tvrdi, proveo dan 16. oktobra prošle godine kada je grupa srpskih državljana uhapšena u Podgorici i od koga je dobijao zadatke vezane za navodni pokušaj terorizma.

Advokati su ponovo od suda tražili medicinsko veštačenje Jovanovića kako bi se utvrdilo da li je "uračunljiv" i da li je sposoban za suđenje.

Sud je takav zahev ranije odbacio, dok je specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio da smatra da nema potrebe za veštačenjem.

Jovanović je ranije priznao da se lečio od zavisnosti od tableta i da je depresivan.

Suđenje je nastavljeno iznošenjem odbrane srpskog državljanina Srboljuba Đorđevića koji se izjasnio da nije kriv.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dikić mora na lečenje, sud naknadno određuje način suđenja

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017

Suđenje za pokušaj terorizma u Crnoj Gori nastavljeno je brojnim primedbama advokata na iskaz optuženog srpdkog državljanina Miloša Jovanovića i objavljivanjem novih pojedinosti o pogoršanom zdravlju penzionisanog komandanta srpske policije Bratislava Dikića...Po navodima Dikićevog advokata...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.