Dikić se žalio na bolove, sudija prekinula ročište

Izvor: RTS, 13.Sep.2017, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dikić se žalio na bolove, sudija prekinula ročište

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori prekinuto je zbog zdravstvebog stanja optuženog, penzionisanog komandanta Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića. Nastavak suđenja je zakazan za 29. septembar.
Dikić se žalio na bolove, kaže da trpi bolove i da ne može da prati suđenje, dok je njegov advokat Milan Petrović zatražio hitno zdravstveno zbrinjavanje branjenika kako bi bio podvrgnut >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hirurškoj operaciji posle nalaza lekara s Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

On je rekao da je odbrana sudu dostavila podnesak i nalaz lekara s Vojno-medicinske akademije Zorana Mirkovića, koji je naveo, na osnovu dokumentacije i pregleda Dikića u avgustu ove godine, da je hitno potrebna operacija.
Petrović je zatražio odlaganje pretresa, radi preduzimanja hitnih mera za optuženog, kako ne bi došlo do pogoršanja Dikićevog zdravstvenog stanja.
Sudija Suzana Mugoša je konstatovala da će zatvorski lekar uputiti Dikića na lečenje u bolnicu u kojoj postoje za to uslovi, a da će se sud naknadno odrediti na koji način ;će mu se suditi.
Ranije su advokati odbrane pominjali mogućnost razdvajanja postupka za optuženog, penzionisanog komandanta Žandarmerije Srbije koji je pred sudom izneo odbranu i izjasnio se da nije umešan u navodni pokušaj terorizma.
U Višem sudu u Podgorici u toku je suđenje grupi od 14 državljana Crne Gore, Srbije i Rusije optuženih da su planirali ili bili organizacije koja je na dan parlamentarnih izbora u oktobru planirala terorističke napade s ciljem nasilne smene vlasti i sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO.
Do sada su odbranu izneli Dikić i još dvojica srpskih državljana i svi oni su negirali krivicu.
Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorjević.
Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri opozicionog Demokratskog fronta (DF)-a, Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač Fronta, dok se postupak protiv prevodioca te opozicione grupacije, Ananija Nikića, vodi posebno.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Četvrti dan suđenja, Dikić ponovo u zdravstvenoj krizi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2017

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine...Četvrtog dana suđenja na početku ročišta advokat odbrane Milan Petrović zatražio je da se optuženl, bivši šef srpske Žandarmerije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.