Brankica Janković najoštrije osudila napad na decu predsednika Republike Srbije

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankica Janković najoštrije osudila napad na decu predsednika Republike Srbije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila vređanje dece predsednika Republike Srbije.

"Nedopustive su bilo kakve uvrede, pretnje i omalovažavanja po bilo kom osnovu i to ne sme postati obrazac svakodnevne komunikacije u javnom prostoru, a naročito na društvenim mrežama, gde je ovakav govor poslednjih nedelja kulminirao", ukazala je Janković u saopštenju.

Ona je istakla da političko i svako drugo neslaganje ne može biti alibi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za uvrede ili pretnje nosiocima javnih funkcija i članovima njihovih porodica, kao ni bilo kom građaninu ili građanki Republike Srbije.

"Krajnje je vreme da se prestane sa ovakvim govorom i da sve nadležne institucije preduzmu mere u skladu sa svojim nadležnostima", zaključila je poverenica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.