Bramerc ponovo ukazao na veličanje ratnih zločinaca u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 19:04

Bramerc ponovo ukazao na veličanje ratnih zločinaca u regionu

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala Serž Bramerc u današnjem obraćanju Savetu bezbednosti UN ponovo je ukazao na kontinuirano veličanje ratnih zločinaca i negiranje zločina u bivšoj Jugoslaviji.

Bramerc je rekao da "negiranje i veličanje često podstiču ili podržavaju političari i državni zvaničnici širom regiona", navodi se u saopštenju za štampu.

Pošto se ove godine obeležava 25. godišnjica mnogih događaja iz vremena sukoba u bivšoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jugoslaviji, uključujući masakr u Srebrenici, tužilac je pozvao sve zvaničnike i javne ličnosti da se ponašaju odgovorno i da u prvi plan svih komemorativnih skupova i obeležavanja stave žrtve i civilne patnje.

U tom kontekstu, Bramerc je zaključio da je nakon dvadeset pet godina "krajnje vreme da se prekine s retorikom prošlosti, kao i za vođstvo koje radi u korist pomirenja i izgradnje mira".

Glavni tužilac je takođe pomenuo uticaj pandemije kovid-19 na postupke u predmetima Stanišić, Simatović i Mladić. Uprkos obustavi postupaka u sudnici, tužilaštvo je nastavilo da vodi parnice u svim slučajevima izvan sudnice i nastavlja da obavlja svoje druge mandatne funkcije, efikasno obezbeđujući kontinuitet rada uprkos značajnim izazovima, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bramerc ponovo ukazao na veličanje ratnih zločinaca na teritoriji bivše Jugoslavije

Izvor: B92, 08.Jun.2020

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala ponovo je ukazao na kontinuirano veličanje ratnih zločinaca i negiranje zločina u bivšoj Jugoslaviji...Serž Bramerc je rekao da "negiranje i veličanje često podstiču ili podržavaju političari i državni zvaničnici širom regiona", navodi se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.