Bradić: Sloboda štampe, uz poštovanje zakona

Izvor: Politika, 26.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bradić: Sloboda štampe, uz poštovanje zakona

BEOGRAD – Ministar kulture Nebojša Bradić ukazao je, povodom odluke Sveopšteg sabora Islamske zajednice u Srbiji da se protiv lista „Blic” pokrene krivična prijava, na principijelan stav tog ministarstva da se ono zalaže za slobodu štampe.

Za sve koji prekrše zakon postoje organi koji će o tome doneti odluku, rekao je Bradić Tanjugu.

„Blic” je prošlog vikenda objavio fotomontažu sa likom glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kojoj je on prikazan kako se rukuje s papom Benedektom XVI obučen u pravoslavnu odeždu sa krstom na glavi.

Sabor smatra da fotomontaža simbolizuje „nastavak genocidne politike prema muslimanima”, pa se od vrha države traže „čvrste garancije” kako bi muslimani u Srbiji mogli osetiti ličnu i kolektivnu sigurnost, kao i ravnopravnost, kako se kaže, sa drugim narodima i zajednicama.

Sabor je podržao mešihat i Zukorlića da se u parničnom postupku protiv „Blica” traži odšteta od, kako se navodi, simboličnih 100 miliona evra.

Sabor je pozvao muslimane koji žive u Srbiji da bojkotuju kupovinu I distribuciju „Blica”.

Tanjug

objavljeno: 27/06/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.