Bračni par iz Rusije ostao zavejan na Goliji: Navigacija ih poslala u pogrešnom smeru, evo kako se sve završilo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par iz Rusije ostao zavejan na Goliji: Navigacija ih poslala u pogrešnom smeru, evo kako se sve završilo (FOTO)

Spasioci Gorske službe spasavanja sinoć su evakuisali bračni par iz Rusije koji se našao zaglavljen u snežnim smetovima, na planini Goliji, kod zaseoka Gornji Balići.

Spasioci su primili poziv oko 2 sata iza ponoći, od strane ruskog konzulata, o bračnom paru koji se uputio za Crnu Goru, preko planine Golije ali su usled nailaska na alternativni put zbog praćenja GPS-a naišli na veliku količinu smetova.

- Bračni par je turistički krenuo na put u iznajmljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << autu, a umesto da idu putem preko Kraljeva krenuli su preko Golije jer ih je navigacija tuda navela i onda su se tamo zaglavili zbog velike količine snega - kaže za Tanjug Nemanja Milić, spasilac Gorske službe spasavanja.

Kada su uvideli da ne mogu dalje, pozvali su ruski konzulat koji je kontaktirao policiju u Ivanjici, a koja je dalje kontaktirala Gorsku službu, objašnjava Milić.

Spasioci iz Ivanjice su odmah mobilisani i krenuli u akciju spašavanja na osnovu koordinata koje su im državljani Rusije poslali.

KOLAPS U BEOGRADU Zbog snega na ulicama autobusi ne voze u neka naselja, tramvaji idu skraćeno, a putnici pešače

- U saradnji sa PU Ivanjica, spasioci su stupili u kontakt sa bračnim parom i dobili informacije da imaju dovoljno goriva da ostanu u zagrejanom vozilu dok se spasioci ne probiju do njih - navodi Milić.

Nakon akcije spasavanja, bračni par iz Rusije je smešten u hotel u Ivanjici.

- Korišćenjem smernica i primljenih koordinata, spasioci su pronašli zaglavljeni bračni par i uspešno ih izbavili iz snežnog nanosa nakon čega su ih evakuisali do Ivanjice.

U toku današnjeg dana ruski državljani su nastavili put ka Crnoj Gori. Temperatura je u noći spasavanja ruskih državljana bila 10 stepeni ispod nule, a sneg na prevojima i do metar visine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.