Bračni par iz Rusije spasen iz smetova na Goliji

Izvor: RTS, 06.Jan.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par iz Rusije spasen iz smetova na Goliji

Spasioci su noćas evakuisali bračni par iz Rusije, koji je bio zaglavljen u snežnim smetovima na Goliji kod zaseoka Gornji Balići, saopštila je Gorska služba spasavanja.
Ruski konzulat je pozvao spasioce oko dva sata posle ponoći, i obavestio ih o bračnom paru koji se navodno uputio za Crnu Goru, preko Golije, ali su usled nailaska na alternativni put zbog praćenja GPS-a naišli na veliku količinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smetova.

U saradnji sa policijom iz Ivanjice, spasioci su stupili u kontakt sa ruskim državljanima, koji su rekli da imaju dovoljno goriva da ostanu u zagrejanom vozilu dok se spasioci ne probiju do njih.
Korišćenjem smernica i primljenih koordinata, spasioci su pronašli bračni par i uspešno ih izbavili iz snežnog nanosa nakon čega su ih evakuisali do Ivanjice.
Temperatura je u noći spasavanja bila više od deset stepeni ispod nule, a sneg na prevojima i do metar visine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spasioci izvukli zaglavljen bračni par iz Rusije iz smetova na Goliji

Izvor: Beta, 06.Jan.2019

Spasioci Gorske službe spasavanja protekle noći evakuisali su bračni par iz Rusije koji se zaglavio u snežnim smetovima, na planini Goliji, kod zaseoka Gornji Balići, saopšteno je danas.Kako je navedeno, spasioci su primili poziv od ruskog konzulata oko dva sata posle ponoći o bračnom paru koji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.