Braća završila u pritvoru: Krali novac iz apoteka , menjačnica i prodavnica

Izvor: Kurir, 11.Feb.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća završila u pritvoru: Krali novac iz apoteka , menjačnica i prodavnica

M.R. (17) i S. R. (14) iz Kikinde, izvršili u januaru sedam provalnih krađa. Mlađi brat ima podebljidosije­ više od 200 krivičnih prijava

KIKINDA: Provalničkoj seriji braće M.R. (17) i S. R. (14) iz Kikinde, došao je kraj.Sudija za maloletnike odredio im je pritvor u trajanju do 30 dana, zbog sumnje da su tokomjanuara u Kikindi, provalili u po dve apoteke i prodavnice, menjačnicu i poljoprivrednu apoteku.

Nije ih naročito interesovala roba, nego isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << novac koji nisu pronašli. Policija je saopštila da su odneli oko 140.000 dinara. Braća se terete da su u istom periodu, počinili još šest provalnih krađa u Senti. Obojica imaju podeblje dosijee. Naročito je problematičan mlađi brat koji ima više od 200 krivičnih prijava, mahom za provalne krađe:

­ Maloletni delinkvent je ranijih godina često bežao iz Doma za decu u Knjaževcu. Sa sobom jedovodio drugare sa kojima je krao po Kikindi i okolini ­kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

"Akcija" koja ga je proslavila još uvek se u Kikindi prepričava. On je prošle godine pokraospremačicu Centra za stručno usavršavanje. Nekoliko dana pre toga, dolazio je pod izgovoromda je žedan. Očigledno je “snimao” teren, vrebajući pogodan trenutak za akciju:

­A onda je neopaženo ušao u prostoriju Centra i iz novčanika spremačice ukrao 10.700 dinara.

Nema pravila

Inspektor za suzbijanje maloletničke delinkvencije PU Kikinda Dragan Karastanković, predočava da ne postoji postoji pravilo koje unapred određuje ko će biti delinkven:

Koliko ima maloletnika iz najnižih slojeva, toliko ih manje­ više ima i među onima koji ne mogu da se uvrste u tu kategoriju. Maloletni delinkventi bahato i bezobzirno, ponašaju se prema nastavnicima u školi, ali i prema policiji. Očigledno je da slabi uticaj porodice. Roditelji su nezainteresovani, ili čak toliko ozlojeđeni našim postupanjem, pa više veruju deci nego nama.

Takva deca svesno srljaju u nove nevolje­ ukazuje Karastanković

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.