Uhapšeni zbog iznuda i zelenaštva

Izvor: B92, 11.Feb.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog iznuda i zelenaštva

Policija je uhapsila pet osoba u Nišu zbog sumnje da su batinama i ucenama jednom oštećenom iznudili oko 20.000 evra, saopštio je danas MUP Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, oni se terete za više iznuda i zelenaštvo.

Policija je uhapsila T.G, Z.Đ, P.G, B.S. i M. R. koji se sumnjiče da su, u toku poslednjih godinu dana, dali oštećenom 6.000 evra na kamatu, nakon čega im je on, na ime mesečne kamate, sukcesuvno isplatio oko 20.000 evra.

Osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se terete da su nekoliko puta batinama primoravali oštećenog da proda trosoban stan u kome je živeo sa porodicom i koji je oštećeni prodao za oko 50.000 evra, kao i da su ga, uz ozbiljne pretnje, primorali da putem administrativne zabrane na ime penzije majke i babe, kupi sedam televizora velike materijalne vrednosti.

Policija je, prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronašla i oduzela 25.000 švedskih kruna, 10.000 evra, sedam skupih televizora, zelenaške ugovore, kao i izvesnu količinu narkotika.

Takođe, policija je oduzela i šest luksuznih automobila, za koje se sumnja da su ih osumnjičeni koristili.

Svim osumnjičenima je, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

S obzirom da je u toku rada utvrđeno da postoji veći broj oštećenih osoba, policija je pozvala građane da ukoliko prepoznaju osumnjičene, prijave slučaj Policijskoj upravi u Nišu na telefone 192 i 018/503-127.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niš: Hapšenja zbog iznuda i zelenašenja

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2015

Policija je uhapsila pet osoba u Nišu zbog sumnje da su batinama i ucenama jednom oštećenom iznudili oko 20.000 evra, saopštio je danas MUP Srbije. Kako se navodi u saopštenju, oni se terete za više iznuda i zelenaštvo...Policija je uhapsila T. G, Z. Đ, P. G, B. S. i M. R. koji se sumnjiče da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.