Braća pogubljena odsecanjem glave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća pogubljena odsecanjem glave

RIJAD -

Dva brata osuđena za ubistvo, pogubljena su danas u Saudijskoj Arabiji odsecanjem glave mačem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Mohamed i Selim al-Madiribi al-Šamali, osuđeni su jer su čekićem udarili u glavu svog sunarodnika Saada al-Madiribija, a zatim ga nožem izboli do smrti, zbog spora vezanog za zajednički posao, navodi se u saopštenju.

Pogubljenjem dvojice braće, broj egzekucija u Saudijskoj Arabiji od početka godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << popeo se na 19, preneo je Frans pres.

Prema francuskoj agenciji, prošle godine u Saudijskoj Arabiji pogubljeno je najmanje 76 ljudi, a prema podacima organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel, lane je pogubljeno 79 ljudi.

U Saudijskoj Arabiji na snazi je strog šerijatski zakon, a smrtna kazna sledi osuđenima za silovanje, ubistvo, izdaju, oružanu pljačku i trgovinu narkoticima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Braća pogubljena odsecanjem glave

Izvor: B92, 09.Apr.2012

Rijad -- Dva brata osuđena za ubistvo pogubljena su u Saudijskoj Arabiji odsecanjem glave mačem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje...Mohamed i Selim al-Madiribi al-Šamali osuđeni su jer su čekićem udarili u glavu svog sunarodnika Saada al-Madiribija, a zatim ga nožem izboli...

Nastavak na B92...

Saudijska Arabija: Braća pogubljena odsecanjem glave mačem

Izvor: Blic, 10.Apr.2012, 01:55

Dva brata osuđena za ubistvo, pogubljena su juče u Saudijskoj Arabiji odsecanjem glave mačem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje...Mohamed i Selim al-Madiribi al-Šamali, osuđeni su jer su čekićem udarili u glavu svog sunarodnika Saada al-Madiribija, a zatim ga nožem izboli...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.