Braća pogubljena odsecanjem glave

Dva brata osuđena za ubistvo, pogubljena su danas u Saudijskoj Arabiji odsecanjem glave mačem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.
Dva brata osuđena za ubistvo, pogubljena su danas u Saudijskoj Arabiji odsecanjem glave mačem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Mohamed i Selim al-Madiribi al-Šamali, osuđeni su jer su čekićem udarili u glavu svog sunarodnika Saada al-Madiribija, a zatim ga nožem izboli do smrti, zbog spora vezanog za zajednički posao, navodi se u saopštenju.

Pogubljenjem dvojice braće, broj egzekucija u Saudijskoj Arabiji od početka godine popeo se na 19, preneo je Frans pres. Prema francuskoj agenciji, prošle godine u Saudijskoj Arabiji pogubljeno je najmanje 76 ljudi, a prema podacima organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel, lane je pogubljeno 79 ljudi.

U Saudijskoj Arabiji na snazi je strog šerijatski zakon, a smrtna kazna sledi osuđenima za silovanje, ubistvo, izdaju, oružanu pljačku i trgovinu narkoticima.

  • 10.04.2012 10:54
    To je jedini način da se iskoreni kriminal, ma koliko primitivno izgledalo!
  • seljak

    10.04.2012 07:59
    @srafciger
    Upravo ta ko.
    Secate se vremena kada je bilo
    moderno oponasati sefa?
    Kandidata je bilo mnogo,citava plejada socijalista:Bozovic,Pankovic,Dacic,pok.Minic..
    Neki su cak i kosu sisali kao sef,jos su u tom
    fazonu.
    Moda se prenela i u drugi tabor: pokojnog sefa
    oponasaju mnogi njegovi saborci,idejni nesledbenici...
    U njihovom prisustvu nije potrebno ugradjivati klima komore,ventilatore.

    Pzz,malo smo se zanimali,ne koristi a ne moze da sko di.
  • ВауМјау

    10.04.2012 06:19
    Ееоо демократије...
    Моћи ћемо овако тек кад постанемо савезници САД. До тада, свака егзекуција ће бити третирана као обрачун са цивилним становништвом.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.