Božović od Interpola traži pomoć u hvatanju Darka Šarića

Izvor: Kurir, 05.Apr.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović od Interpola traži pomoć u hvatanju Darka Šarića

Državni sekretar MUP Srbije Vladimir Božović zatražio je od generalnog sekretara Interpola Ronalda Nobla zatražio veće angažovanje radi hapšenja Darka Šarića

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović je od generalnog sekretara Interpola Ronalda Nobla zatražio veće angažovanje radi hapšenja begunaca koje traži Srbija, posebno Darka Šarića i pripadnika njegove kriminalne grupe.

Božović i Nobl >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su se na sastanku u sedištu Interpola u Lionu saglasili i da je u Srbiji i celom regionu u porastu visokotehnološki kriminal, kao i da bi velika podrška u tim istragama bilo osnivanje Digitalnog kriminalističkog centra unutar Interpolovog Globalnog kompleksa inovacija.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, digitalna forenzička laboratorija u okviru tog centra će služiti za identifikaciju i testiranje najsavremenijih tehnologija i analizu trendova u visokotehnološkom kriminalu.

"Sverastuća pojava napada putem visokotehnoloških sredstava i incidenti hakerisanja u Srbiji i šire ukazuju na potrebu za koordiniranim, proaktivnim i globalnim odgovorom kao što je onaj koji Interpol razvija putem IGCI-a", rekao je državni sekretar Božović.

Generalni sekretar Interpola Nobl pohvalio je rezultate koje je Srbija ostvarila u borbi protiv korupcije, kao i veoma uspešnu saradnju sa Interpolom u Beogradu. "Širenjem veze sa Interpolovim globalnim alatima i uslugama, Srbija se pokazala kao jak partner u unapređenju bezbednosti, i na regionalnom i na globalnom nivou", rekao je generalni sekretar Nobl.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Božović tražio pomoć od Interpola

Izvor: B92, 05.Apr.2013

Lion -- Državni sekretar MUP Srbije Vladimir Božović zatražio od generalnog sekretara Interpola Ronalda Nobla veće angažovanje radi hapšenja begunaca koje traži Srbija...To se posebno odnosi, kako su prenele agencije, na odbeglog narko-bosa Darka Šarića i pripadnike njegove kriminalne grupe...Oni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.