Petak, 05.04.2013.

14:18

Božović tražio pomoć od Interpola

Državni sekretar MUP Srbije Vladimir Božović zatražio od generalnog sekretara Interpola Ronalda Nobla veće angažovanje radi hapšenja begunaca koje traži Srbija.

Izvor: Beta

Default images

To se posebno odnosi, kako su prenele agencije, na odbeglog narko-bosa Darka Šarića i pripadnike njegove kriminalne grupe.

Oni su se na sastanku u Lionu saglasili da je u Srbiji i regionu u porastu visokotehnološki kriminal i da bi podrška u tim istragama bilo osnivanje Digitalnog kriminalističkog centra unutar Interpolovog Globalnog kompleksa inovacija.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, digitalna forenzička laboratorija u tom centru će služiti za identifikaciju i testiranje najsavremenijih tehnologija i analizu trendova u visokotehnološkom kriminalu.

"Sverastuća pojava napada putem visokotehnoloških sredstava i incidenti hakerisanja u Srbiji i šire ukazuju na potrebu za koordiniranim, proaktivnim i globalnim odgovorom kao što je onaj koji Interpol razvija putem IGCI-a", rekao je državni sekretar Božović.

Generalni sekretar Interpola Nobl pohvalio je rezultate koje je Srbija ostvarila u borbi protiv korupcije, kao i veoma uspešnu saradnju sa Interpolom u Beogradu.

"Širenjem veze sa Interpolovim globalnim alatima i uslugama, Srbija se pokazala kao jak partner u unapređenju bezbednosti, i na regionalnom i na globalnom nivou", rekao je generalni sekretar Nobl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: