Božović: Otvaranje granice potvrđuje prijateljske namere Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 18:18

Božović: Otvaranje granice potvrđuje prijateljske namere Srbije

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović potvrdio je danas da je Srbija ukinula sve restriktivne mere za ulazak građana Crne Gore u Srbiju.

"To još jednom svedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namere Srbije i neraskidive veze između dve susedne države", rekao je Božović.

Naše građane, kako je dodao, vezuju bratske, rodbinske, verske, prijateljske, komšijske i svake druge veze pa je prirodno i normalno da se i u ovim teškim vremenima čuvajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sebe i jedni druge nesmetano možemo kretati jedni kod drugih, prenose Vijesti.

"Inače, kao Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori i diplomata a ne lekar mislim da nikakvo zatvaranje granica nije rešenje za širenje zaraze već upravo visoka svest i odgovornost u poštovanju zaštitnih mjera. Jer vidimo da nijedna pa ni najmoćnije ekonomije sveta to ne mogu izdržati", naveo je Božović.

Kazao je da je njegov posao da radi na unapređenju odnosa i saradnje kao i snaženju veza.

"Rešavali smo mnogobrojne probleme i zahteve državljana Srbije koji su evo skoro pet meseci bili onemogućeni da dođu i obave najosnovnije ljudske i humane potrebe, da sahrane svoje najbliže, obiđu i neguju svoje bližnje, obiđu grobove predaka i svoju rodbinu i imovinu i to me kao njihovog Ambasadora mnogo boli", rekao je Božović.

Gotovo da nije bilo dana kada Ambasadu neko od predstavnika srpskih organizacija iz Crne Gore nije zvao i tražio pomoć za prebacivanje građana na lečenje, dolazak studenata transfer građana imajući u vidu da je Beograd i Srbija medicinski, univerzitetski i saobraćajni centar i čvorište zapadnog Balkana, ali i da mole i za svoju braću iz Srbije da im dođu...

"Zbog svega ovoga je utoliko moja današnja radost veća. Osećam da građani Crne Gore sve ovo razumeju i snažno podržavaju kao i građani Srbije", naveo je Božović.

Na sednici Kriznog štaba u Beogradu danas je doneta odluka da za građane Crne Gore više nema restrikcija u pogledu ulaska u našu zemlji i ta odluka počinje da važi od sutra. Prethodno je Crna Gora saopštila da će sutra otvoriti granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Severnom Makedonijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasador Srbije u Crnoj Gori: Otvaranje granice potvrđuje prijateljske namere između dve države

Izvor: Blic, 14.Avg.2020

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović potvdio je danas da je Srbija ukinula sve restriktivne mere za ulazak građana Crne Gore u Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.