Božović: DS nije slabija bez Petrovića i Jeremića

Izvor: RTS, 23.Feb.2013, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: DS nije slabija bez Petrovića i Jeremića

Demokratska stranka nije ni malo uzdrmana ni oslabljena isključenjem Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, rekao generalni sekretar DS Balša Božović. Svi u Vladi bi trebalo da podnesu ostavke, zbog štetnih supstanci u mleku, zbog "premijera koji nema kredibilitet i zato što su državu za samo šest meseci, zadužili za više od dve milijardi evra", kaže Božović.

Generalni sekretar Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da će DS 17. marta usvojiti novi Statut stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čime će završiti reforme svoje stranačke organizacije i ocenio da stranka nije ni malo uzdrmana ni oslabljena isključenjem Dušana Petrovića i Vuka Jeremića.

"Petrović i Jeremić su nepoštovanjem pravila stranke sami sebe isključili iz DS-a, a Petrovićeva odluka da svoje političko delovanje nastavi u jednoj drugoj stranci, nije novost. Čini mi se da je već duže vremena tražio izgovor kako bi to i realizovao", izjavio je Božović Tanjugu.

On je najavio da će 17. marta Demokratska stranka usvojiti novi Statut stranke i predstaviti Plan za izlazak Srbije iz krize, čime, kako je rekao, DS završava sa svojom reformom i kreće u kampanju.

Mislimo da ova Vlada ne može da opstane do kraja godine, jer je zajedno sa premijerom izgubila svaki kredibilitet. Demokratska stranka jedina u Srbiji ima ekonomski program i Plan izlaska iz krize i nećemo da dozvolimo vladi i SNS-u da Mlađan Dinkić, sa dva odsto osvojenih glasova na izborima, upravlja celokupnom monetarnom i fiskalnom politikom ove zemlje i da je vodi u besumučno zaduživanje, rekao je Božović.

Generealni sekretar DS napomenuo je da stranku očekuju izbori u okružnim odborima u užoj Srbiji i Beogradu 2. marta, kao i pokrajinski i okružni izbori u DS Vojvodine 9. i 10.marta.

Svi u Vladi bi trebalo da podnesu ostavke

Božović je ranije danas, posle redovne izborne skupštine Kluba demokratske omladine Kragujevca, rekao da bi svi u Vladi trebalo da podnesu ostavke, zbog štetnih supstanci u mleku, zbog ''premijera koji nema kredibilitet i zato što su državu za samo šest meseci, zadužili za više od dve milijardi evra''.

"Nezadovoljni smo promenama i zato što od najavljivanih 100 milijardi evra u Srbiju nije došao ni jedan jedini evro", rekao je Božović i dodao da Vlada Srbije ne može da opstane duže od nekoliko meseci.

Prema njegovim rečima, demokrate mogu da cene i poštuju ''nečiju energiju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali ti rezultati nisu vidljivi, a borba je selektivna".

On je rekao da je za mandata DS zaplenjeno više od 300 miliona evra imovine stečene organizovanim kriminalom.

"DS ne može da dozvoli da neko sa dva odsto glasova birača na republičkom nivuu, vodi tako velike sektore", naglasio je Božović kritikujući naprednjake i socijaliste, jer imaju ekonomski program Mlađana Dinkića.

On smatra da vladajuća koalicija dozvoljava Dinkiću da ''zadužuje zemlju i da bez ikakve kontrole vodi celokupnu fiskalnu i monetarnu politiku".

Prema njegovim rečima, 17. marta će biti završen proces sveobuhvatnih reformi DS-a, a članovi predsedništva prvi put će biti birani neposredno, a biće izložen plan DS za izlazak Srbije iz krize.

DS će posle toga krenuti u kampanju, dok partnere vidi pre svega u građanima, najavio je Božović.

Redovnoj Izbornoj skupštini Kluba demokratske omladine Kragujevca, na kojoj je za predsednika izabrana Aleksandra Jovanović, diplomirani inženjer arhitekture, pored Božovića prisustvovala je i predsednica Foruma žena DS i narodni poslanik Gordana Čomić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Božović: DS nije slabija bez Petrovića i Jeremića

Izvor: Blic, 23.Feb.2013

Generalni sekretar Demokratske stranke Balša Božović izjavio je da će DS 17. marta usvojiti novi Statut stranke čime će završiti reforme svoje stranačke organizacije i ocenio da stranka nije ni malo uzdrmana ni oslabljena isključenjem Dušana Petrovića i Vuka Jeremića..."Petrović i Jeremić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.