Bošnjaci traže smenu Jeremića

Izvor: Press, 18.Jan.2013, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjaci traže smenu Jeremića

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) pozdravio je danas izvinjenje Ban Ki Muna zbog izvođenja i ovacija, kako su istakli, militantnoj srpskoj nacionalističkoj pesmi “Marš na Drinu” na koncertu u UN-u koji je organizovao predsednik 67. zasedanja Generalne skupštine UN-a i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, prenosi agencija Anadolija (AA).

"Dok pozdravljamo vest, takođe, tražimo da UN napravi odgovarajuće korake kako bi se adekvatno kaznio glavni arhitekta i krivac za ovaj nemili događaj'', navodi se u dopisu KBSA.
Iz KBSA su zatražili da UN zbog ovog skandala smeni Vuka Jeremića sa položaja predsednika 67. zasedanja Generalne skupštine UN-a.
Kongres Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) je sa partnerskim organizacijama, Institutom za istraživanje genocida Kanada (IRGC), Savetodavnim većem za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) i Bosansko-američkim institutom za genocid (BAGI) uputio  protestno pismo na adresu UN-a.  
Izrazili su razočaranje zbog prisustva Generalnog sekretara UN-a Ban Ki Muna na koncertu koji je održan u UN-u, a koji je organizovao Vuk Jeremić.
Koncert je, kako su tada naveli, bio skandalozno ponižavanje žrtava genocida u Bosni i Hercegovini jer je orkestar svirao ozloglašenu i nasilničku srpsku nacionalističku pesmu “Marš na Drinu”.
Ban Ki Mun je izjavio da je ''UN svestan da su neki ljudi povređeni izvedbom srpske ratne pjesme''. Napomenuo je da generalni sekretar UN-a nije bio svestan o kakvoj se pesmi radi i gde se sve koristila ova pesma u prošlosti.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bošnjaci traže smenu Jeremića zbom Marša na Drini

Izvor: Blic, 18.Jan.2013

Kongres Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) traži od UN smenu predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića, koga smatraju odgovornim za izvođenje, kako tvrde, militantne srpske nacionalističke pesme Marš na Drinu na koncertu u svetskoj organizaciji 14. januara, javila je Anadolija...KBSA je, istovremeno,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.