Bošnjaci traže smenu Jeremića zbom Marša na Drini

Izvor: Blic, 18.Jan.2013, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjaci traže smenu Jeremića zbom Marša na Drini

Kongres Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) traži od UN smenu predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića, koga smatraju odgovornim za izvođenje, kako tvrde, militantne srpske nacionalističke pesme Marš na Drinu na koncertu u svetskoj organizaciji 14. januara, javila je Anadolija.

KBSA je, istovremeno, pozdravio izvinjenje portparola generalnog sekretara UN Ban Ki-muna zbog izvodjenja te pesme u UN, a Jeremića smatraju glavnim krivcem za ovaj, kako navode, nemili dogadjaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Dok pozdravljamo vest o izvinjenju, tražimo da UN preduzme odgovarajuće korake kako bi se adekvatno kaznio glavni arhitekt i krivac za ovaj nemili dogadjaj", navodi KBSA u pismu upućenom generalnom sekretaru UN.

U saopštenju se ističe da je KBSA sa partnerskim organizacijama - Institutom za istraživanje genocida Kanada, Savetodavnim većem za Bosnu i Hercegovinu i Bosansko-američkim institutom za genocid uputio protestno pismo na adresu UN-a.

U pismu je, kako se navodi, izraženo razočaranje zbog prisustva generalnog sekretara UN Ban Ki-muna na tom koncertu.

Bošnjaci smatraju da je koncert beogradskog hora "Viva Voxa", koji je izveden u prostorijama UN povodom Srpske nove godine, "skandalozno ponižavanje žrtava genocida u BiH".

Portparol generalnog sekretara Martin Nesirki saopštio je u četvrtak da su "UN svesne da su neki ljudi povredjeni izvodjenjem srpske ratne pesme" i dodao da generalni sekretar nije bio svestan o kakvoj se pesmi je reč.

Povezane vesti: Biljana Srbljanović: Još jedna pobeda Jeremića, i od najbanalnije proslave napravio je problem za Srbiju Ban Ki-mun se izvinio zbog aplauza "Maršu na Drinu" Protest Bošnjaka zbog “Marša na Drinu” u UN Jeremić: Paralele između Palestine i KiM neutemeljene UN protiv američkog embarga prema Kubi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bošnjaci traže smenu Jeremića zbog Marša na Drinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2013

Kongres Bošnjaka Severne Amerike traži od Ujedinjenih nacija smenu predsednika Generalne skupštine Vuka Jeremića, koga smatraju odgovornim za izvođenje, kako tvrde, militantne srpske nacionalističke pesme Marš na Drinu na koncertu u svetskoj organizaciji 14. januara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

NIJE IM DOVOLJNO IZVINJENJE: Bošnjaci traže smenu Jeremića zbog "Marša na Drini"

Izvor: S media, 18.Jan.2013

Kongres Bošnjaka Severne Amerike (KBSA) traži od UN smenu predsednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića, koga smatraju odgovornim za izvođenje, kako tvrde, militantne srpske nacionalističke pesme Marš na Drinu na koncertu u svetskoj organizaciji 14. januara, javila je Anadolija...KBSA je, istovremeno,...

Nastavak na S media...

Bošnjaci traže smjenu Jeremića zbog Marša na Drini

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2013

SARAJEVO - Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) traži od UN smjenu predsjednika Generalne skupštine UN Vuka Jeremića, koga smatraju odgovornim za izvođenje, kako tvrde, militantne srpske nacionalističke pjesme "Marš na Drinu" na koncertu u svjetskoj organizaciji 14. januara, javila je Anadolija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.