Bosić: Loše što Srbi iz Distrikta Brčko nisu kao ostali

Izvor: B92, 25.Sep.2016, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosić: Loše što Srbi iz Distrikta Brčko nisu kao ostali

Banjaluka -- Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić glasao je na referendumu u opštini Donji Žabar na glasačkom mestu predviđenom za glasače iz Brčko Distrikta.

"Očekujem da će članovi i simpatizeri SDS-a glasati na referendumu, zato što ga je raspisala Narodna skupština, kao najviša demokratska institucija RS", kaže Bosić.

Kako je saopšteno iz SDS-a, on je naveo da je loše to što Srbi iz Distrikta Brčko nisu mogli glasati kao ostali građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RS, navodeći da se time "šalje loša poruka".

Supervizor za Brčko i prvi zamenik visokog predstavnika Brus Berton zabranio je održavanje referenduma o Danu RS na teritoriji distrikta, pa Srbi iz tog glasa glasaju u Donjem Žabaru i na glasačkim mestima na području Bijeljine.

Bosić je glasao na nepotvrđenom glasačkom listiću, jer nije nađen na biračkom spisku.

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju da li podržavaju da se 9. januar proslavlja kao Dan republike.

Vlasti u RS odlučile su da održe referendum i nakon što je Ustavni sud BiH 17. septembra zabranio održavanje referenduma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bosić: Loše što Srbi iz Brčkog nisu mogli glasati kao ostali građani RS

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2016

DONJI ŽABAR - Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić glasao je u opštini Donji Žabar na referendumu o Danu Republike, na glasačkom mjestu predviđenom za glasače iz Brčko distrikta..."Očekujem da će članovi i simpatizeri SDS-a glasati na referendumu zato što ga je raspisala Narodna...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.