Borisov ostavku predao na pisarnici u parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 12:17

Borisov ostavku predao na pisarnici u parlamentu

U procesu formiranja nove vlade Bugarske posle parlamentarnih izbora, aktuelni premijer Bojko Borisov predao je ostavku svoje vlade novom parlamentu, to je na uvodnoj plenarnoj sednici potvrdila poslanica Mika Zajkova koja je predsedavala kao najstariji poslanik.

Prema bugarskom Ustavu, kabinet na čelu sa Borisovom nastaviće da obavlja svoje dužnosti sve dok se ne izabere novi Savet ministara i obezbedi kontinuitet vlasti.

BTA prenosi da je Zajkova kritikovala Borisova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog ostavke dostavljene u pismu registru Narodne skupštine i napomenula da se on ili postideo ili omalovažava parlament, jer se nije pojavio lično pred narodnim poslanicima.

Agencija navodi da su svi članovi Saveta ministara, osim dva, bili prisutni tokom zasedanja kao deo izabrane poslaničke grupe GERB.

I Borisov je izabran za poslanika, ali je mandat vratio i pre nego što je položio zakletvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.