Izvor: RTS, 15.Apr.2021, 12:11

Borisov predao ostavku Vlade na pisarnici parlamenta, nije se lično pojavio pred poslanicima

U procesu formiranja nove bugarske vlade posle parlamantarnih izbora, aktuelni premijer Bojko Borisov predao je ostavku svoje vlade novom parlamentu, što je na uvodnoj plenarnoj sednici potvrdila poslanica Mika Zajkova koja je predsedavala kao najstariji poslanik.
Prema bugarskom Ustavu, kabinet na čelu sa Bojkom Borisovom nastaviće da obavlja svoje dužnosti sve dok se ne izabere novi Savet ministara i obezbedi kontinuitet vlasti.

BTA prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je Zajkova kritikovala Borisova zbog ostavke dostavljene u pismu registru Narodne skupštine i napomenula da se on ili postideo ili omalovažava parlament, jer se nije pojavio lično pred narodnim poslanicima.
Agencija navodi da su svi članovi Saveta ministara, osim dva, bili prisutni tokom zasedanja kao deo izabrane poslaničke grupe GERB.
I Borisov je izabran za poslanika, ali je mandat vratio i pre nego što je položio zakletvu.
Na parlamentarnim izborima u Bugarskoj, održanim 4. aprila, vodeća konzervativna stranka Građani za evropski razvoj (GERB) premijera Bojka Borisova osvojila je 25,8 odsto glasova, sledi partija Postoji takav narod sa 17,4 odsto, dok je Bugarska socijalistička partija na trećem mestu sa 14,79 odsto glasova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borisov ostavku predao na pisarnici u parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021

U procesu formiranja nove vlade Bugarske posle parlamentarnih izbora, aktuelni premijer Bojko Borisov predao je ostavku svoje vlade novom parlamentu, to je na uvodnoj plenarnoj sednici potvrdila poslanica Mika Zajkova koja je predsedavala kao najstariji poslanik...Prema bugarskom Ustavu, kabinet na čelu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.