Boris Tadić: Izlazim na izbore 16. marta

Izvor: Prva.rs, 02.Feb.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić: Izlazim na izbore 16. marta

 
Boris Tadić, koji je pre nekoliko dana napustio Demokratsku stranku, izjavio je da je odlučio da izađe na parlamentarne izbore 16. marta.
Tadić je u emisiji "Stav Srbije" na televizija Prva rekao da će na te izbore izaći, pre svega, sa ljudima iz Demokratske stranke koji su prethodnih osam godina podržavali njegovu politiku i građanima koji su za tu politiku glasali.
On je objasnio da je tek počeo razgovore sa potencijalnim koalicionim partnerima, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << želeći da pominje njihova imena, ali je napomenuo da ga je zvao i Mlađan Dinkić.
Prema njegovim rečima, vlast nema odgovore na izazove vremena u narednih pet godina, mada odlično medijski i marketinški upravlja procesima borbe protiv korupcije, ali bez rezultata.
Ne pravim sada stranku, jer za to nema vremena, rekao je Tadić, ali je najavio da će to učiniti posle izbora, dok sada razgovara sa potencijalnim koalicionim partnerima, među kojima nije Čedomir Jovanović.
On je ocenio da na političkoj sceni postoji ogroman prazan prostor i naglasio da je u Srbiji neophodno uspostaviti političku simetriju, jer ćemo, u suprotnom, biti u velikom problemu.
Aleksandar Vučić nije diktator, ali uspostavlja autoritarni sistem, što je veoma opasno, ocenio je Tadić, najavljujući da će oformiti koaliciju sa novom vrednosnom orijentacijom.
Moja je obaveza, kao bivšeg predsednika, da preuzmem odgovornost, istakao je Tadić, kome je za stranku koju namerava da pravi najprirodnije da se zove Nova demokratska stranka.
Na predstojećim izborima smatrao bih uspehom svaki rezultat iznad 10 odsto, rekao je Tadić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.